O angajată a primăriei din Drepcăuţi, încătuşată pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu

O angajată a primăriei din Drepcăuţi, încătuşată pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 13.03.2017 15:55
O funcţionară a primăriei comunei Drepcăuţi, Briceni, a fost reţinută de ofiţerii şi procurorii anticorupţie cu puţin timp în urmă.

Potrivit informaţiei preliminare, persoana publică şi-ar fi depăşit atribuţiile de serviciu prin faptul că a contractat pentru asistenţă juridică un birou de avocaţi fără a avea acordul consiliul local, condiţie obligatorie stipulată de legislaţia în vigoare. Valoarea totală a contractelor depăşeşte 100 000 de lei, firma având sarcina de a încasa datoriile unor agenţi economici pentru arendarea unor terenuri din localitate. Datoriile ar fi fost calculate eronat şi neîntemeiat de către însăşi funcţionara.

Astfel, cei 3 agenţi economici datorau aproximativ 3 milioane de lei primăriei pentru închirierea terenurilor agricole, pe când, urmare a unei verificări, Inspecţia Financiară a constatat o datorie de doar 35 000 de lei.

Dacă va fi găsită vinovată, funcţionara riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 3 ani sau amendă în mărime de până la 57500 de lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI