Medicii de la Spitalul Raional Orhei, care s-au bătut chiar în sala de operaţii, au fost sancţionaţi cu mustrare

Medicii de la Spitalul Raional Orhei, care s-au bătut chiar în sala de operaţii, au fost sancţionaţi cu mustrare
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 10.03.2017 13:57
Medicii de la spitalul Raional Orhei, care s-au bătut chiar în sala de operaţii au fost sancţionaţi, iar vicedirectorul instituţiei medicale a primit avertisment pentru că nu a supravegheat activitatea secţiei de chirurgie.

Potrivit Ministerulului Sănătăţii, şeful Secţiei Chirurgie, Ion Şiman, care l-a agresat fizic pe medicul Valeriu Slutu, a încălcat normele deontologice. Acesta s-a ales cu o sancţiune în formă de mustrare.

Totodată în cadrul investigaţiei s-a stabilit că medicul Valeriu Slutu a ignorat prevederile Regulamentului intern al spitalului, efectuând o intervenţie chirurgicală în afara programului şi fără să anunţe şeful secţiei de chirurgie sau administraţia spitalului.

De asemenea, acesta nu a respectat Protocolul de funcţionare a Blocului Operator, care prevede că şeful secţiei de chirurgie este responsabil de buna desfăşurare a activităţii chirurgicale.

În acelaşi timp, Ministerul Sănătăţii dezaprobă şi atitudinea agresivă a şefului secţiei de chirurgie Ivan Şiman faţă de reporterul Jurnal TV care a documentat incidentul din sala de operaţie.

Amintim că săptămâna trecută şeful Secţiei Chirurgie, Ion Şiman, l-ar fi lovit cu picioarele pe Valeriu Slutu chiar în timpul unei intervenţii. Acesta ar fi fost deranjat că anume colegul său efectuează operaţia şi nu el. Totul s-a întâmplat în prezenţa asistentelor şi a medicului anestezist. Doctorul acuzat de violenţă l-a agresat şi pe reporterul Jurnal TV, care a încercat să ia o reacţie pentru învinuirile care i se aduc.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI