„Campania prevede colectarea de semnături pentru asigurarea accesului liber în căminele studenţeşti. Considerăm că restricţionarea accesului în cămine reprezintă o limitare nejustificată a drepturilor studenţilor şi denotă o atitudine arogantă a Guvernului faţă de tineri. Esenţa acestei campanii constă în modificarea hotărârii de Guvern care restricţionează acest drept”, a declarat preşedintele Organizaţiei de Tineret a Partidului Acţiune şi Solidaritate, Dan Perciun.

„Această iniţiativă este încă o acţiune care vine în ajutorul studenţilor. Accesul în cămine la orice oră este un drept primordial. Există tehnici în alte state, unde studenţii pot avea acces în cămin la orice oră”, a adăugat Liviu Vovc, preşedintele Organizaţiei de Tineret a Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr.

Totodată, Liviu Vovc a anunţat că vor fi instalate corturi pentru colectarea celor 4000 de semnături necesare pentru modificarea prevederii privind limitarea accesului în cămine.

„Îndemnăm studenţii să ne contacteze şi să mergem împreună pentru a lupta pentru acest drept. Planul nostru de acţiuni este extins pentru trei săptămâni, pentru a colecta în jur de 4000 de semnături. Vom organiza întâlniri cu studenţii, vom organiza colectarea de semnături în căminele studenţeşti şi vom instala corturi în faţa universităţilor”, a menţionat Liviu Vovc.

„Această campanie este prima dintr-un şir de acţiuni pe care le vom iniţia în următoarea perioadă pentru a aduce probleme tinerilor pe agenda publică. Considerăm că rolul fundamental al unei Organizaţii de Tineret este să identifice, să pună pe agenda publică şi să vină cu soluţii pentru problemele reale cu care se confruntă tinerii din Republica Moldova. Din păcate, guvernarea îşi aduce aminte de tineri doar în campania electorală”, a mai spus Dan Perciun.

Reprezentanţii Organizaţiilor de Tineret ale partidelor PPDA, PAS, PLDM, care au iniţiat această campanie, au făcut un apel şi către alte organizaţii pentru a se alătura procesului de colectare a semnăturilor.