În cadrul unei conferinţe de presă, experţii le-au solicitat reprezentanţilor primăriei capitalei să organizeze consultări publice în care să prezinte informaţii despre cei care vor desfăşura tendere, cine va controla calitatea lucrărilor şi care sunt criteriile de selectare a blocurilor. În aşa mod vor putea fi traşi la răspundere persoanele care sunt responsabile de acest proiect, în cazul în care nu îşi vor îndeplini atribuţiile.

Totodată, experţii spun că sunt îngrijoraţi de gestionarea acestui proiect, după ce au depistat mai multe nereguli în cazul proiectului MOREEFF, care a fost implementat anterior.

Ianuş Cuşnir a spus că a scos la iveală faptul că în urma proiectului MOREEFF, care trebuia să schimbe ferestrile şi uşile în 206 de blocuri din capitală, cel puţin în 20 dintre acestea nu au fost efectuate lucrările de reparaţie, iar banii au fost furaţi. Ei au solicitat în nenumărate rânduri să afle cine au fost responsabili de acest proiect, însă nu au primit răspuns.
 
Iar pentru ca istoria să nu se repete, experţii cer ca proiectul privind eficienţa energetică şi izolarea termică a clădirilor publice, finanţate de BERD şi BEI, să fie implementat într-un mod transparent.
 
Proiectul „Eficienţa Energetică şi izolarea termică a clădirilor publice din municipiul Chişinău” are un buget 25 de milioane de euro. 20 de milioane de euro constituie împrumutul din partea băncilor europene BERD şi BEI, iar 5 milioane de euro este partea de grant.