„Ca orice mamă, mă gândeam că o să-şi revină, dar el şi până astăzi este în comă. Astăzi la amiază l-au transportat la Chişinău, unde l-au pus din nou la aparate. Medicul mi-a arătat că-s multe hematoame şi am decis ca el să salveze alte vieţi. Să ajutăm măcar pe alţii, dacă el n-a avut viaţă”, a declarat Iulia Dima, citată de Ziarul de Gardă.

Andrei Dima, urma să plece în aceste zile la muncă în Italia. Înainte de plecare, sâmbătă noaptea, acesta ar fi mers la o petrecere într-un bar din Mingir, unde a fost implicat într-o altercaţie. Din spusele martorilor, în jurul orelor 2.30, Andrei ar fi fost atacat de un consătean care l-a lovit de mai multe ori, inclusiv cu capul de podea.

Mama tânărului era la muncă în Italia, unde a fost sunată duminică dimineaţa. A lăsat totul şi s-a pornit spre casă, unde a şi ajuns spre seara. A aflat că Andrei a fost transportat pe la ora 5-6 cu o maşină de taxi la spitalul de la Cărpineni, ulterior a fost adus la Hânceşti.

Poliţia din Mingir a declarat că ar avea un suspect în acest caz. Este vorba despre un consatean de 30 de ani, cu care s-ar fi întâlnit în acel local înainte să plece în Italia. Cei doi s-ar certat, iar în urma loviturilor, victima a ajuns la spital în comă depăşită. Medicii afirmă că el este ţinut în viaţă doar de aparate.