Totul s-a întâmplat aseară, pe bulevardul Zelinschi din sectorul Botanica al capitalei. Avocatul, care se afla la volanul unui Suzuki Vitara, nu a oprit la semnalul verde al semaforului, tamponând patru persoane, printre care doi copii, care traversau regulamentar strada, după care a rupt-o din loc.

În urma accidentului, cei patru pietoni au suferit mai multe traumatisme, având nevoie de îngrijiri medicale.

La scurt timp după părăsirea locului accidentului, avocatul a ameninţat cu moartea câţiva civili, . Acesta a scos arma de foc pe care o deţinea legal, abia atunci fiind imobilizat de agenţii de patrulare.

Bănuitul s-a dovedit a fi un avocat din capitală, în vârstă de 34 de ani, care a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore. În urma testării alcooscopice s-a văzut că bărbatul era în stare de ebrietate, având concentraţia de alcool de 0,84 mg/l în aerul expirat.

Pe acest caz au fost pornite două cauze penale pentru ameninţare cu omor şi pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, săvârşită în stare de ebrietate.

Dacă va fi recunoscut vinovat, avocatul riscă de la 4 la 8 ani închisoare cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 4 la 5 ani.