„Ex-directorul împreună cu alţi membri ai unui grup criminal, acţionând contrar dispoziţiilor legale, au organizat construcţia pe teritoriul Combinatului a unui local de deservire a vizitatorilor - „Oraşul Subteran”, care pe 31 iulie 2012 a fost înregistrat în Registrul bunurilor imobile. Astfel, suprafaţă a fost scoasă şi exclusă, în mod fraudulos, din perimetrul minier al Combinatului şi atribuită în folosinţă agentului economic pentru perioada anilor 2011-2016, prejudiciind Combinatul în valoarea bunului imobil deposedat, ceea ce constituie proporţii deosebit de mari”, spun anchetatorii.

Totdată, s-a mai stabilit că, la indicaţia fostului Director general al Combinatului,  Centrul de Business şi Turism SA „Cricova-Vin” i-a acordat, fără dobândă, aceluiaşi agent economic, un împrumut de 2 120 000 de lei care până în prezent nu a fost restituit. Banii au fost folosiţi pentru construcţia localului „Oraşului Subteran”, care are o suprafaţă totală de peste 1490 de metri pătraţi. 

Procurorii anticorupţie au efectuat percheziţii la domiciliile fostului director general al Combinatului de Vinuri, precum şi la sediile respectivilor agenţi economici.

Pentru aceste acţiuni, legislaţia prevede de la 6 la 10 ani de închisoarecu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.