VIDEO

Fără bani în prag de sărbători; 200 de angajaţi ai spitalului din Cărpineni nu şi-au primit din septembrie salariile

Fără bani în prag de sărbători; 200 de angajaţi ai spitalului din Cărpineni nu şi-au primit din septembrie salariile
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 18.12.2017 19:41
Aproximativ 200 de angajaţi ai spitalului din Cărpineni, raionul Hânceşti, s-au pomenit în prag de sărbători fără niciun ban, deoarece nu şi-au ridicat lefurile din septembrie. Salariaţii spun că s-au săturat de promisiuni neonorate şi să ia produse alimentare cu împrumut de la magazinul din sat. De cealaltă parte, şefa instituţiei medicale ne-a spus că angajaţii îşi vor primii banii până la sfârşitul săptămânii. 

La rândul său, şefa instituţiei medicale susţine că problema a apărut din cauza managementului defectuos al fostului director. El ar fi cumpărat servicii de la Casa Naţională de Asigurări Sociale şi nu a ţinut cont de numărul pacienţilor care urmează să fie trataţi din suma alocată. Şefa spitalului a mai spus că a încheiat un alt contract de finanţare şi a dat asigurări că angajaţii îşi vor primi salariile până la sfârşitul săptămânii.

Ex-directorul spitalului din Cărpineni nu a fost de găsit pentru comentarii. Angajaţii instituţiei medicale au mai spus că au expediat o plângere colectivă la Ministerul Sănătăţii, care urmează să se pronunţe în acest caz. Ei au adăugat că, dacă nu-şi vor primi lefurile până la sfârşitul săptămânii, nu vor mai veni la muncă. 


 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI