A murit rectorul Universităţii Libere Internaţionale din Moldova, Andrei Galben

A murit rectorul Universităţii Libere Internaţionale din Moldova, Andrei Galben
Sursa: jurnal.md Foto: ulim.md 17.12.2017 13:34
Rectorul Universităţii Libere Internaţionale din Moldova, Andrei Galben, a murit în această noapte, la vârsta de 69 de ani.

Andrei Galben s-a născut pe 2 septembrie 1948 în localitatea Slaveanca din Sângerei. A studiat istoria la Universitatea de Stat din Moldova, şi-a obţinut doctoratul la Academia de Ştiinţe în 1975.

A fost profesor de istorie la şcoala medie nr.1 din Sângerei, asistent la Universitatea de Stat din Moldova, ulterior a fost asistent, lector, lector superior, apoi profesor universitar şi şef al catedrei Istorie veche şi medievală la Universitatea Pedagogică „I. Creangă” din Chişinău. În 1992 academicianul fondează Universitatea Liberă Internaţională din Moldova.

Andrei Galben este membru corespondent al Institutului de Relaţii Internaţionale din Paris, Franţa (1996), academician al Academiei Pentru Pace şi Progres, Washington, SUA (1996), academician al Institutului de Biografii, SUA (1997), membru de onoare al Academiei de Medicină din Polonia (1998), academician al Academiei Mondiale, Varşovia (1999).

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI