Noi modificări privind munca neremunerată în folosul comunităţii

Noi modificări privind munca neremunerată în folosul comunităţii
Sursa: jurnal.md Foto: http://lugojinfo.ro 09.11.2017 11:31
Guvernul a aprobat propunerile Ministerului Justiţiei pentru modificarea Regulamentului cu privire la modul de executare a pedepsei penale sub formă de muncă neremunerată.
 
Potrivit noilor prevederi, munca neremunerată în folosul comunităţii se execută de la 2 la 4 ore pe zi, în afara timpului activităţii de bază sau de studii. În cazul condamnatului care nu este antrenat în activităţi de bază sau de studii, la solicitarea sau cu acordul acestuia, pedeapsa poate fi executată până la 8 ore pe zi.
 
Documentul mai prevede că durata timpului de prestare a muncii neremunerate de către minorii de 16 - 18 ani, este de la 2 la 7 ore pe zi, în timpul liber sau după terminarea studiilor sau a serviciului de bază.

Munca neremunerată în folosul comunităţii nu poate fi executată în timpul nopţii  sau în condiţii vătămătoare, în locuri periculoase ce prezintă risc pentru sănătatea sau integritatea persoanelor.
 
Condamnatul la munca neremunerată în folosul comunităţii este obligat să execute pedeapsa, să lucreze conform graficului de lucru întocmit împreună cu consilierul de probaţiune, să anunţe imediat despre orice schimbare a domiciliului, reşedinţei sau a locului de muncă, ce ar putea influenţa executarea pedepsei.
 
 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI