Elevii Centrului de Excelenţă în Construcţii sunt nevoiţi să îndure nu doar frigul, ci şi zgomotul infernal produs în timpul reparaţiei. Doar în sălile de laborator sunt câteva reşouri, dar chiar şi aşa în aceste încăperi nu sunt mai mult de 13 grade Celsius. Cel mai mai greu este însă atunci când plouă, spun elevii.

Şeful instituţiei susţine că responsabilă pentru situaţia creată este firma de construcţii care se ocupă de reparaţia capitală a sediului. Directorul Centrului mai spune că volumul de lucru este prea mare, iar muncitorii prea puţini. Mai mult, potrivit lui Valeriu Pelivan, compania nu-şi respectă obligaţiile contractuale şi a amânat de nenumărate ori termenul de dare în exploatare a obiectului.

Şi asta nu este singura problemă din cadrul instituţiei, se plâng elevii. Cei care-şi fac studiile cu finanţare de la buget spun că nu şi-au primit bursele de două luni.

La rândul său, şeful instituţiei de învăţământ afirmă că bursele nu sunt plătite deoarece Ministerul Educaţiei nu a modificat încă bugetul pentru anul 2017.

Reprezentanţii firmei de construcţii nu au răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile. Chiar şi aşa, şeful Centrului de Excelenţă în Construcţii declară că nu vrea să rezilieze contractul cu agentul economic care efectuează lucrările precum că aceasta ar lua prea mult timp şi resurse. Până atunci, însă, elevii vor fi nevoiţi să îndure frigul în sălile de clasă.