Povestea unuia dintre sportivii consideraţi legende ale boxului autohton a ajuns în atenţia jurnaliştilor din Bălţi, care l-au surprins pe Vladimir Golţman hoinărind pe străzi. Condiţiile în care îşi duce traiul fostul campion sunt greu de imaginat, iar din faima de pe vremuri nu au rămas decât amintirile.

Potrivit portalului bălţionline.md, bărbatul a rămas fără un acoperiş deasupra capului după ce a divorţat de soţia sa. Deşi are o soră în municipiul Bălţi, aceasta nu are unde să-l adăpostească. Copiii boxerului i-ar fi venit de mai multe ori în ajutor, însă din motive necunoscute acesta s-a pomenit din nou în stradă. Bărbatul ar fi stat temporar şi într-un centru de plasament din oraş, pe care l-a părăsit ulterior.

Reprezentanţii Direcţiei Asistenţă Socială Bălţi nu au fost de găsit, iar cei ai Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale ne-au spus că deşi acest caz nu este în competenţa lor, vor încerca să intervină. Până atunci, cei care vor să-l ajute pe Vladimir Golţman îl pot găsi pe teritoriul fostei fabrici de confecţii din Bălţi, de pe bulevardul Mihai Eminescu 12.