Cei trei muncitori de 33, 36 şi, respectiv, 41 de ani originari din Măgdăceşti, au fost petrecuţi pe ultimul drum de rude, prieteni şi colegi. Fiecare a lăsat în urmă doi copii.

Minerii care au venit să-şi ia rămas bun de la colegii lor de muncă dau vina pe conducerea firmei. Muncitorii spun că tragedia s-a întâmplat din cauză că activitatea în subteran nu ar fi fost monitorizată, iar şefii ar fi fost iresponsabili de la bun început faţă de securitatea în timpul muncii.

Alţi muncitori din mina de piatră susţin că sunt nevoiţi să lucreze în condiţii nocive, în lipsa echipamentului de protecţie şi fără să fie supravegheaţi.

La rândul său, administrAtorul carierei de piatră din Paşcani spune că la ieşirea din mină victimele nu au semnat în registrul de evidenţă, potrivit regulilor. Asta pentru că în acea dimineaţă au venit la serviciu cu maşina, nu cu autocarul firmei, în care zilnic se verifică prezenţa. Totuşi, responsabilul recunoaşte că a comis câteva abateri.

Menţionăm că trei mineri şi-au pierdut viaţa după ce un perete din subteran s-a prăbuşit. În urma tragediei, activitatea carierei de piatră din Paşcani în care munceau aproximativ 50 de oameni a fost sistată, iar unul dintre angajaţi, responsabil de lucrările de exploatare, este cercetat în stare de libertate. Potrivit procurorilor, au fost iniţiate două dosare penale pentru încălcarea regulilor de protecţie a muncii şi a regulilor de exploatare a minelor.