Băiatul învinuit de omor din imprudenţă a fost eliberat din motiv că este minor şi nu poate fi arestat, iar tată lui se află în libertate după ce magistraţii de la Judecătoria Teleneşti au respins demersul procurorilor privind emiterea unui mandat de arest.

Purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru, a declarat pentru Jurnal.md că tatăl adolescentului a primit interdicţia de a părăsi ţara. Procurorii au declarat că vor contesta decizia judecătorilor.

Amintim că băieţelul de doar şase ani a dispărut sâmbătă, 18 noiembrie, iar a doua zi, după lungi căutări, a fost găsit de salvatori într-o fântână din localitate. Copilul urma să împlinească şapte ani peste câteva zile.

Unii localnici spun că băieţelul, care a fost mai întâi împuşcat, avea o piatră legată de gât când a fost scos la suprafaţă. De cealaltă parte, adolescentul de 14 ani a declarat la audieri că l-a împuşcat din greşeală în umăr şi l-a rănit, după care ar fi dus victima la fântână ca să o spele pe faţă şi că atunci când scotea apă, a scăpat băieţelul în fântână.

Atât el, cât şi tatăl său, au fost reţinuţi pentru 72 de ore, băiatul fiind învinuit de omor din imprudenţă, iar tatăl acestuia - de păstrarea neglijentă a unei arme de foc. Ambii riscă până la trei ani de puşcărie.