Juriştii şi psihologii Centrului „La Strada” spun că, în ultima perioadă, a scăzut mult vârsta minorilor abuzaţi. Totodată, din ce în ce mai mult, indivizii care vor să profite de inocenţa copiilor, se folosesc de computer şi reţelele de socializare. Zilnic, specialiştii centrului primesc zeci de apeluri de la victime sau părinţii acestora. Poveştile unora dintre ei şochează de-a dreptul.

Potrivit juristului Centrului „La Strada”, cei doi au început să vorbească despre şcoală, prieteni, relaţia cu părinţii - teme obişnuite pentru oricare copil.

După mai multe luni de discuţii, fetiţa a fost convinsă. La un moment dat, însă, şi-ar fi dat seama că face ceva incorect şi l-a refuzat pe aşa-zisul ei prieten de pe internet, dar necunoscutul a început să o şantajeze.

În acest caz s-a ajuns la o tentativă de suicid. Pentru a evita astfel de incidente, specialiştii spun că este necesar să se respecte anumite norme acceptate de mai multe ţări, dar care lipsesc în Republica Moldova.

Se înregistrează restanţe şi în ceea ce priveşte monitorizarea abuzatorilor, spun experţii.

Ca şi măsură de informare, psihologii Centrului „La Strada” au realizat un şir de pliante în care sunt explicate formele de abuz, dar şi măsurile de prevenire a acestora.