„E o premieră pentru presa de la noi. Acest truc în lumea interlopă se numeşte intimidare. Adică „eu sunt cu ochii pe voi, fiţi atenţi, mai mult nu ciripiţi”. O întrebare firească: tu, Halupa, dacă ai ajuns la uşa Jurnal TV, de ce n-ai intrat direct în studio? Cred că nu era singur, aţi văzut că cineva îl filma”, a declarat Val Butnaru.

Moderatorul emisiunii a adăugat că Halupa minte atunci când spune că, în timpul emisiunii, s-ar fi spus cu certitudine că acesta se află în Belgia.

„E o pură minciună. Nimeni în acest studio, joia trecută, n-a spus aşa ceva. Dimpotrivă, se vorbea de cu totul alte variante. A fost lansată inclusiv o ipoteză că a fost adus de la Moscova”, a menţionat Val Butnaru.

„Acest individ a participat la asasinarea unui om. El este un criminal care s-a dus şi a vorbit despre asta. Acest individ trebuie să stea la puşcărie”, a adăugat şi jurnalistul Vasile Năstase.

Precizăm că, în cadrul emisiunii de data trecută, Jurnal TV a pus pe post o înregistrare audio în care interlopul Vitalie Proca dezminte declaraţiile complicelui său Valeriu Halupa, tirajate de mai multe site-uri obscure. Proca a declarat că Halupa minte atunci când spune că nu a ştiut nimic despre faptul că se punea la cale omorul lui Gorbunţov. Or, anume el este cel care i-a transmis arma crimei. 

Aceste precizări au venit după ce Vitalie Proca a dezvăluit într-un interviu pentru Jurnal TV că oligarhul Vladimir Plahotniuc este cel care a comandat asasinarea lui Gherman Gorbunţov.