VIDEO

Cijicenco, gafă după gafă: A prezentat un document din... viitor drept „dovadă” că a fost trimis la Proca de părinţii lui Davitean şi nu de Plahotniuc

Cijicenco, gafă după gafă: A prezentat un document din... viitor drept „dovadă” că a fost trimis la Proca de părinţii lui Davitean şi nu de Plahotniuc
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 13.11.2017 19:53
Avocatul Radu Cijicenco, cel care a recunoscut public că a fost la penitenciarul Jilava, unde este deţinut killerul Vitalie Proca, dar neagă că a făcut-o la indicaţia lui Plahotniuc, a comis-o din nou. Într-o ştire difuzată de canalul Publika, Cijicenco a prezentat un contract semnat cu familia lui David Davitean, fostul cumnat al lui Proca, acord care ar demonstra, potrivit avocatului, că anume părinţii lui Davitean l-au trimis la Jilava. Dincolo de faptul că povestea pare cusută cu aţă albă, documentul prezentat de Cijicenco vine direct din... viitor! Acesta este datat cu 29 noiembrie 2017. 

De partea cealaltă, Alexandru Botnariuc, avocatul familiei Davitean, spune că Cijicenco a fost prezentat familiei de către Constantin Botnari, pentru a negocia condiţiile de eliberare a lui David Davitean, fostul cumnat al lui Vitalie Proca. După ce în luna iunie a acestui an Davitean a fost condamnat de prima instanţă, părinţii săi au semnat un contract cu Cijicenco, în speranţa că acesta va obţine, totuşi, eliberarea fiului lor. Toate aceste evenimente s-au produs în vara acestui an, la opt luni de la plecarea lui Cijicenco la Jilava, iar acesta minte când spune că s-a dus la Proca la rugămintea familiei Davitean, notează avocatul.

Alexandru Botnariuc mai spune că Cijicenco a rămas cu acele formulare semnate, dar necompletate, iar acestea i-au prins bine anume acum, când au fost completate de altcineva, adaugă avocatul.

Mai mult, acest mandat, a cărui dată a fost adăugată ulterior, nu-l împuterniceşte nicidecum pe Cijicenco să plece în România şi să poarte discuţii cu Proca deoarece documentul se referă strict la cauza penală a lui David Davidean, mai notează avocatul familiei. Apărătorul a adăugat că Venera Gasparean şi Karlen Davitean au decis să depună o plângere la Procuratura Generală împotriva falsurilor la care a recurs Radu Cijicenco. Contactat de JurnalTV, acesta a insistat că a semnat acel mandat cu familia Davitean în noiembrie 2016, înainte de a pleca la Jilava. În momentul în care i-am spus că în ştirea de la Publika apare şi un exemplar al mandatului datat cu noiembrie 2017, acesta s-a arătat profund surprins şi a declarat că nu poate fi adevărat, deşi pe imagini apare clar data - 29 noiembrie 2017. 

 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI