Decizia a fost luată în urma vizitei la faţa locului a grupului de experţi din cadrul Autorităţii Aeronautice Civile al Republicii Moldova, desemnaţi pentru a participa la investigarea cauzelor producerii accidentului.
 
Grupul de experţi a evaluat, în cadrul vizitei, epava aeronavei, înregistrarea convorbirii cu dispeceratul, dar şi echipamentul.

„S-a constatat că, reieşind din tipul de echipament instalat la bordul aeronavei, la moment Uzina Antonov din Kiev deţine aparatajul necesar pentru descifrarea datelor, care va fi gata în circa patru săptămâni”, informează Autoritatea Aeronautică Civilă.
 
În baza descifrărilor de pe cutiile negre ale aeronavei, dar şi a datelor acumulate până în prezent în urma investigărilor la faţa locului, autorităţile din Coasta de Fildeş vor elabora un raport preliminar pe accident.

Amintim că tragedia s-a produs pe 14 octombrie, aproximativ la ora 8:45, după o tentativă eşuată de aterizare a aeronavei pe aeroportul de la Abidjan, cauzată de condiţiile meteo nefavorabile.

Aeronava de tip An-26 efectua zboruri pentru armata franceză şi avea la bordul său zece persoane, dintre care şase cetăţeni ai Republicii Moldova şi patru cetăţeni ai Republicii Franceze.