Val Butnaru: Mulţi dintre reporterii noştri sunt urmăriţi; Avem semnale că Jurnal TV trebuie să se aştepte la o escapadă a mascaţilor

Val Butnaru: Mulţi dintre reporterii noştri sunt urmăriţi; Avem semnale că Jurnal TV trebuie să se aştepte la o escapadă a mascaţilor
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 10.11.2017 07:13
După difuzarea interviului în care interlopul Vitalie Proca afirmă că oligarhul Vladimir Plahotniuc este cel care a comandat asasinarea lui Gherman Gorbunţov, mai mulţi angajaţi ai Jurnal TV sunt urmăriţi de persoane necunoscute, susţine directorul postului de televiziune, Val Butnaru.

„A trecut o săptămână de când Proca a făcut aceste declaraţii care au bulversat într-o manieră extremă opinia publică din Republica Moldova. Mulţi dintre reporterii noştri sunt urmăriţi de tot felul de maşini şi cetăţeni. Avem semnale că Jurnal TV trebuie să se aştepte la o escapadă a oamenilor cu măşti, că va fi efectuată o percheziţie. Nu cred în toate acestea. Sunt nişte metode de intimidare. Nimeni nu va îndrăzni să se atingă nici de Jurnal TV, nici de reporterii noştri”, a menţionat Val Butnaru.

Jurnalistul s-a referit şi la reacţia lui Plahotniuc la declaraţiile lui Proca.

„Mi s-a părut cam trist la drept vorbind, pentru că nu au existat nici un fel de argumente plauzibile la cele declarate de Proca. La televiziunile lui am văzut un şir de luări de atitudine, contra argumente, dar toate sunt false”, a adăugat Val Butnaru.

Directorul Jurnal TV a ţinut să dezmintă şi informaţia tirajată de mai multe surse despre faptul că postul de televiziune ar fi trucat secvenţe din interviul cu Gorbunţov.

„Cum să nu observi că sunt două interviuri diferite, realizate în ani diferiţi. Dintre toate mijloacele mass-media care au difuzat această minciună, cel mai mult îmi pare rău că s-a implicat în acest joc şi ziarul Timpul, o publicaţie respectabilă cândva, chiar dacă pe timpuri era plătită din banii mafiei. Cel puţin, pe atunci se încerca păstrarea unei anumite decenţe”, a spus Val Butnaru.
 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI