„A trecut o săptămână de când Proca a făcut aceste declaraţii care au bulversat într-o manieră extremă opinia publică din Republica Moldova. Mulţi dintre reporterii noştri sunt urmăriţi de tot felul de maşini şi cetăţeni. Avem semnale că Jurnal TV trebuie să se aştepte la o escapadă a oamenilor cu măşti, că va fi efectuată o percheziţie. Nu cred în toate acestea. Sunt nişte metode de intimidare. Nimeni nu va îndrăzni să se atingă nici de Jurnal TV, nici de reporterii noştri”, a menţionat Val Butnaru.

Jurnalistul s-a referit şi la reacţia lui Plahotniuc la declaraţiile lui Proca.

„Mi s-a părut cam trist la drept vorbind, pentru că nu au existat nici un fel de argumente plauzibile la cele declarate de Proca. La televiziunile lui am văzut un şir de luări de atitudine, contra argumente, dar toate sunt false”, a adăugat Val Butnaru.

Directorul Jurnal TV a ţinut să dezmintă şi informaţia tirajată de mai multe surse despre faptul că postul de televiziune ar fi trucat secvenţe din interviul cu Gorbunţov.

„Cum să nu observi că sunt două interviuri diferite, realizate în ani diferiţi. Dintre toate mijloacele mass-media care au difuzat această minciună, cel mai mult îmi pare rău că s-a implicat în acest joc şi ziarul Timpul, o publicaţie respectabilă cândva, chiar dacă pe timpuri era plătită din banii mafiei. Cel puţin, pe atunci se încerca păstrarea unei anumite decenţe”, a spus Val Butnaru.