VIDEO

Soarta lui Alexei Alexeev, şoferul care s-a pomenit cu dosar penal după protestul din 17 septembrie, rămâne incertă

Soarta lui Alexei Alexeev, şoferul care s-a pomenit cu dosar penal după protestul din 17 septembrie, rămâne incertă
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 10.11.2017 20:26
Soarta şoferului care s-a pomenit cu dosar penal după protestul din 17 septembrie rămâne incertă. Judecătorii de la Curtea de Apel Chişinău au decis astăzi să amâne examinarea recursului depus de avocatul lui Alexei Alexeev cu privire la prelungirea mandatului de arestare.

Hotărârea a fost luată după ce apărătorul a sesizat Curtea de Apel în legătură cu o eroare comisă de prima instanţă. Pe durata şedinţei, mai mulţi susţinători ai lui Alexeev au manifestat în semn de solidaritate. 

Anterior, examinarea recursului depus de avocatul lui Alexeev a fost amânată de două ori. Prima oară pentru că a lipsit procurorul de caz, iar a doua - pentru că apărătorul inculpatului este în concediu medical.

Cu toate acestea, avocatul a fost nevoit să se prezinte azi în faţa instanţei, întrucât clientul său urma să fie reprezentat de un apărător din oficiu. În cadrul şedinţei, Iulian Rusanovschi a depus două cereri de recuzare a completului, însă ambele au fost respinse.

Hotărârea a fost luată după ce Rusanovschi le-a declarat judecătorilor că procesul verbal diferă de înregistrarea audio a şedinţei de la Judecătoria Chişinău, atunci când a fost prelungită măsura preventivă pe numele lui Alexei Alexeev. 

Recursul avocatului va fi examinat pe 13 noiembrie. Amintim că Alexei Alexeev a fost reţinut în propria locuinţă în dimineaţa zilei de 18 septembrie fiind acuzat într-un dosar penal de „ameninţare săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere”. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 8 ani de închisoare.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI