Hotărârea a fost luată după ce apărătorul a sesizat Curtea de Apel în legătură cu o eroare comisă de prima instanţă. Pe durata şedinţei, mai mulţi susţinători ai lui Alexeev au manifestat în semn de solidaritate. 

Anterior, examinarea recursului depus de avocatul lui Alexeev a fost amânată de două ori. Prima oară pentru că a lipsit procurorul de caz, iar a doua - pentru că apărătorul inculpatului este în concediu medical.

Cu toate acestea, avocatul a fost nevoit să se prezinte azi în faţa instanţei, întrucât clientul său urma să fie reprezentat de un apărător din oficiu. În cadrul şedinţei, Iulian Rusanovschi a depus două cereri de recuzare a completului, însă ambele au fost respinse.

Hotărârea a fost luată după ce Rusanovschi le-a declarat judecătorilor că procesul verbal diferă de înregistrarea audio a şedinţei de la Judecătoria Chişinău, atunci când a fost prelungită măsura preventivă pe numele lui Alexei Alexeev. 

Recursul avocatului va fi examinat pe 13 noiembrie. Amintim că Alexei Alexeev a fost reţinut în propria locuinţă în dimineaţa zilei de 18 septembrie fiind acuzat într-un dosar penal de „ameninţare săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere”. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 8 ani de închisoare.