VIDEO

Sute de angajaţi ai fabricii de zahăr din Donduşeni nu şi-au primit salariile de câţiva ani

Sute de angajaţi ai fabricii de zahăr din Donduşeni nu şi-au primit salariile de câţiva ani
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 05.10.2017 21:17
Trăiesc pe datorie pentru că nu şi-au ridicat salariile de ani de zile. Peste trei sute de angajaţi ai fabricii de zahăr din Donduşeni se plâng că sunt nevoiţi să lucreze ca zilieri pentru a-şi putea întreţine familiile, iar pentru că întreprinderea şi-a sistat activitatea, oamenii şi-au pierdut, practic, locul de muncă.

La rândul său, administratorul întreprinderii promite că problema va fi soluţionată imediat ce va găsi un investitor. Până atunci, salariaţii sunt nevoiţi să-şi mai aştepte banii.

Administratorul firmei recunoaşte că are datorii faţă de angajaţi. El mai spune că a ajuns în această situaţie din cauza pierderilor suportate încă în 2014, când aproape 80 de mii de tone de sfeclă de zahăr au rămas nerecoltate. Totodată, agentul economic susţine că odată ce va găsi un investitor, fabrica ar putea să-şi reia activitatea, iar oamenii vor reveni la locurile de muncă.

În ciuda promisiunilor, muncitorii au acţionat administratorul fabricii în judecată şi spun că doar aşa speră că-şi vor primi banii munciţi. 


 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI