Parlamentul a votat: Avocatul Poporului şi adjunctul său vor avea salarii mai mari

Parlamentul a votat: Avocatul Poporului şi adjunctul său vor avea salarii mai mari
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 05.10.2017 13:12
Ombudsmanii din Republica Moldova vor avea salarii mai mari. Un proiect de lege în acest sens, propus de Ministerul Justiţiei, a fost votat astăzi de Parlament în prima lectură.
 
Astfel, salariul Avocatului Poporului şi cel al Avocatului Poporului pentru drepturile copilului creşte de la 9180 de lei la 11 880 de lei, iar salariul adjunctului Avocatului Poporului, de la 8640 de lei la 11 340 de lei.
 
„Având în vedere rolul ombudsmanului – cel de promotor al drepturilor şi libertăţilor persoanelor şi în virtutea misiunii sale de monitorizare a modului în care autorităţile statului respectă şi asigură drepturile persoanelor, este indispensabilă oferirea de garanţii sociale corespunzătoare statutului acestuia”, argumentează autorii proiectului.
 
De asemenea, proiectul stabileşte cuantumul salariilor persoanelor încadrate în Cabinetul Avocatului Poporului, care va fi similar celui pe care îl primesc persoanele încadrate în Cabinetul ministrului, secretarului general al Guvernului.
 
În rezultatul estimării resurselor financiare suplimentare necesare pentru plata salariului Avocatului Poporului şi adjuncţilor săi, Avocatului Poporului pentru drepturile copilului, diferenţa dintre sumele preconizate la moment şi sumele necesare urmare a adoptării proiectului respectiv, pentru un an de zile este circa 130 de mii de lei.

Totodată, implementarea proiectului în partea ce ţine de salarizarea personalului încadrat în cabinet, se estimează la 132 de mii de lei lei pentru un an, sumă care va fi alocată din bugetul de stat.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI