VIDEO

Soţia bărbatului împuşcat mortal în centrul capitalei acum un an, de Ziua Vinului, se teme că ucigaşul va scăpa basma curată

Soţia bărbatului împuşcat mortal în centrul capitalei acum un an, de Ziua Vinului, se teme că ucigaşul va scăpa basma curată
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 04.10.2017 21:22
A trecut un an de când soţul i-a fost omorât în plin centrul capitalei, iar acum se teme că ucigaşul va scăpa basma curată. Este vorba despre soţia bărbatului de 30 de ani, împuşcat mortal din propria armă acum un an, de Ziua Vinului, după ce s-a luat la ceartă cu un grup de indivizi în stare de ebrietate. Femeia mai spune că bănuiţii încearcă prin toate metodele să tergiverseze procesul.

Doina Ulinici povesteşte că, la un an de când soţul ei a fost omorât, încă nu a fost emisă o hotărâre a instanţei. Asta pentru că inculpaţii ar trage de timp prin faptul că nu se prezintă la şedinţele de judecată.

Totodată, urmaşul victimei spune că deşi iniţial în dosar existau mai mulţi martori care puteau confirma omorul soţului său, acum ei ar fi intimidaţi de învinuiţi să-şi retragă declaraţiile.

Ofiţerul de presă al Poliţiei capitalei, Natalia Stati, a confirmat că, după şedinţa de judecată de pe 2 octombrie, un grup de susţinători ai inculpatului a opus rezistenţă gardienilor, încercând să oprească maşina de escortă. Acest lucru a fost surprins de un martor ocular, care a expediat pe adresa redacţiei noastre o secvenţă video de la faţa locului.

Poliţiştii spun că, în urma conflictului, cinci oameni au fost reţinuţi pentru 15 zile şi sunt cercetaţi contravenţional. Ei se află în izolatorul de detenţie preventivă.

Solicitat pentru o reacţie, procurorul Eugen Gore a declarat că în cel mai scurt timp vor începe dezbaterile judiciare şi urmează să fie înaintată învinuirea. Potrivit lui, procesul a fost tărăgănat din mai multe motive invocate de către bănuiţi, deoarece dosarul celor cinci persoane reţinute a fost divizat la un moment dat, iar în prezent este examinat în două cauze separate. Trei persoane îşi recunosc vina de complicitate, iar bănuitul principal şi un alt suspect resping acuzaţiile.

Amintim că, anul trecut, de Ziua Vinului, un tânăr de 30 de ani a fost împuşcat mortal din propria armă, după ce s-ar fi luat la ceartă cu un grup de indivizi beţi la intersecţia străzilor 31 August 1989 şi Puşkin din capitală. Cinci suspecţi cu vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani, inclusiv o tânără, au fost reţinuţi. Doi dintre bănuiţi sunt cetăţeni ai Ucrainei, care ar fi venit la Chişinău să sărbătorească Ziua Vinului. Făptaşul riscă 20 de ani de închisoare sau chiar detenţie pe viaţă.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI