Responsabilul de buna desfăşurare a acţiunii, deputatul Nae-Simion Pleşca, a refuzat să spună care au fost cheltuielile şi de unde provin banii. 

Unii dintre profesori veniţi la eveniment au evitat să facă declaraţii pentru presă, iar alţii au spus că au fost trimişi de către şefii lor, la indicaţia reprezentanţilor Direcţiei Educaţie a sectorului Ciocana şi ai ministerului de profil.

Deşi pedagogii credeau că au fost invitaţi la un eveniment apolitic, în faţa lor şi-au făcut apariţia mai mulţi membri ai PD, printre care secretarul general al formaţiunii, Constantin Botnari, şi ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc, care a ţinut şi un discurs plin de promisiuni.

După discursuri, au urmat un concert şi o recepţie. Responsabil de organizarea evenimentului a fost deputatul PD Nae-Simion Pleşca. Potrivit directorului Teatrului Guguţă, sala a fost închiriată pentru cinci ore contra sumei de 2.500 de lei pe oră, iar bucatele ar fi fost comandate de la un restaurant din capitală. Spectacolul a fost susţinut de către cinci interpreţi: Vitalie Dani, Olga Ciolacu, Nelly Ciobanu şi Doiniţa Gherman, care a fost şi pe post de prezentatoare, iar Anastasia Lazariuc a venit tocmai din România cu această ocazie.

Nae-Simion Pleşca a refuzat să ne spună însă cât a costat organizarea festivităţii şi de unde provin banii.

Nu toţi profesorii au rămas încântaţi însă de cele văzute şi auzite. Unii pedagogi îşi ascundeau faţa, iar alţii îşi astupau urechile sau navigau pe internet. Mai mult, învăţătorii cred că astfel membrii PD au început campania electorală şi că aceste evenimente nu sunt potrivite în condiţiile în care salariile lor sunt foarte mici.

De menţionat că la eveniment a fost afişat şi un banner cu un mesaj de felicitare pentru profesori. Acesta conţinea însă şi câteva greşeli. Potrivit unor surse, astfel de ceremonii ar fi fost organizate şi în celelalte sectoare ale capitalei. Şeful interimar al Direcţiei Generale Educaţie, Alexandru Fleaş, precum şi şeful adjunct al Direcţiei Educaţie Ciocana, Alexandru Strătilă, nu au fost de găsit pentru comentarii.