În 2009, când a venit în fruntea Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei, Viorel Chetraru deţinea un apartament, un automobil Renault Megane, fabricat şi cumpărat în 2005, şi ridica un salariu de 5.800 de lei, scrie Ziarul de Gardă. În anii 2010 - 2011, familia Chetraru a contractat două credite în valoare de 250 de mii de lei, iar în 2016 a mai luat un împrumut, de 142 de mii de lei. În septembrie 2012, soţii Chetraru au vândut apartamentul de 103 metri pătraţi din sectorul Botanica al capitalei. În aceeaşi perioadă, ei au donat un garaj, amplasat în acelaşi complex imobiliar, fratelui şefului CNA, Victor, care la fel deţine un apartament în acele blocuri. Victor Chetraru este de profesie medic ortoped-traumatolog.

Şeful CNA pleacă din funcţie având un salariu de aproape 30 de mii de lei pe lună, cu aceeaşi maşină, dar într-o casă de milioane pe care a înregistrat-o pe numele său în 2012, după ce a cumpărat-o de la soacra sa. Femeia locuieşte într-un apartament modest din cartierul Telecentru. Chetraru a recunoscut atunci că locuia în casa cu pricina încă din 2008. Imobilul era ridicat pe un teren pe care, cu patru ani mai devreme, CCCEC punea sechestru. Ziarul de Gardă a scris despre tranzacţia lui Viorel Chetraru cu soacra sa, Vera Corcimaru, în februarie 2013. „Păi ce, vreţi să-mi dea casa pe degeaba? Dumneavoastră aveţi o soacră atât de bună?”, i-a întrebat atunci Viorel Chetraru pe reporteri. El a mai spus că nu ştia despre sechestrul pus pe teren, odată ce, în acea perioadă, lucra la Ministerul de Interne. Întrebat de ce şi-a legalizat şederea în acest imobil la două zile după ce a fost ales şef la CNA, Viorel Chetraru a precizat că se simţise obligat să facă asta, pentru că locuia în casă din 2008 şi ocupa o funcţie importantă.

În noiembrie 2009, la scurt timp după ce Viorel Chetraru devenise director la CCCEC, după o decizie a Consiliului Municipal Chişinău, pe numele soacrei acestuia, Vera Corcimaru, sunt înregistrate două terenuri în centrul capitalei, cu o suprafaţă totală de 14 ari. În februarie 2016, soacra lui Chetraru a vândut ambele loturi unui tânăr de 22 de ani. Peste doar o lună şi jumătate, acesta, la rândul său, vinde terenurile companiei „Capital Investments”, iar în iunie 2016, acestea sunt puse în gaj la Moldova Agroindbank pentru suma de 3,9 milioane de euro. La scurt timp, creditul a fost achitat. De menţionat că firma „Capital Investments” a achiziţionat mai multe imobile de sute de milioane în centrul oraşului Chişinău, printre care fostul „Centru de Modă” şi o clădire multietajată, unde este şi sediul companiei „Asito”. O parte dintre aceste edificii au aparţinut anterior Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor. Presa a scris că acestea au ajuns în proprietatea unor persoane apropiate lui Ilan Şor.

„Capital Investments” este fondată de o companie cipriotă, care are adresa juridică la Hânceşti, în casa lui Nicolae Şterbeţ, consilier raional din partea PD, coleg de fracţiune şi partid cu Anatolie Chetraru, tatăl şefului CNA. Viorel Chetraru a respins orice implicare în această afacere.

Pe timpul lui Chetraru, CNA a instrumentat mai multe dosare de rezonanţă. Unul dintre acestea este cel al fostului premier Vladimir Filat, reţinut de ofiţerii anticorupţie şi condamnat ulterior la nouă ani de puşcărie pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul fraudelor de la Banca de Economii. Primarul de Orhei, Ilan Şor, primarul suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, edilul interimar Nistor Grozavu, ex-ministrul Transporturilor Iurie Chirinciuc, fostul ministru al Agriculturii Eduard Grama, fostul şef de la Sănătate Andrei Usatîi, ex-ministrul Culturii Boris Focşa sau fostul şef al Fiscului Nicolae Vicol, sunt alţi funcţionari anchetaţi de CNA şi Procuratura Anticorupţie în perioada lui Chetraru.

Tot în aceşti ani, instituţia a gestionat şi dosare legate de trucarea unor licitaţii în medicină, alimentarea grădiniţelor, de spălare de bani sau furtul miliardului din sistemul bancar. Totuşi, cele mai multe dintre aceste cauze nu au încă o finalitate, iar aproape toţi inculpaţii, cu excepţia lui Filat, se află astăzi în libertate. Deşi, în premieră pentru Republica Moldova, au ajuns să fie anchetate o serie de nume notorii, în percepţia publică, CNA rămâne instituţie care nu s-a atins decât tangenţial de membri importanţi ai Partidului Democrat. Cele mai răsunătoare dosare i-au vizat doar pe foştii parteneri de coaliţie ai celor din PD, adică PL şi PLDM.