Sursa precizează că autorităţile ivoriene au organizat ieri o ceremonie în cadrul căreia au adus un omagiu moldovenilor morţi în accidentul aviatic. „În numele şefului statului, aducem un ultim omagiu celor decedaţi în urma prăbuşirii", a declarat ministrul Transporturilor din Coasta de Fildeş, Amadou Koné.

Repatrierea corpurilor neînsufleţite a fost organizată de Valan International Cargo Charter şi a fost făcută prin intermediul companiei DHL Moldova. 

Ceilalţi doi moldoveni, membri ai echipajului care au supravieţuit tragediei, s-au întors deja acasă.

Compania mai anunţă că va achita cheltuielile de zbor pentru un grup format din cinci persoane, reprezentanţi ai Autorităţii Aeronautice Civile şi Ministerului Economiei şi Infrastructurii Drumurilor din Republica Moldova, care pe 30 octombrie vor călători la Abidjan pentru a participa la investigarea accidentului aviatic.

Amintim că tragedia s-a produs pe 14 octombrie, aproximativ la ora 8:45, după o tentativă eşuată de aterizare a aeronavei pe aeroportul de la Abidjan, cauzată de condiţiile meteo nefavorabile.

Aeronava de tip An-26 efectua zboruri pentru armata franceză şi avea la bordul său zece persoane, dintre care şase cetăţeni ai Republicii Moldova şi patru cetăţeni ai Republicii Franceze.