Indivizii făceau parte dintr-un grup criminal organizat, spun responsabilii de la DIICOT, şi făceau trafic de ţigări din Republica Moldova. În timpul percheziţiilor efectuate în judeţul Vrancea, poliţiştii au găsit peste 400 de baxuri ce conţineau, în total, peste 200 de mii de pachete cu ţigări şi 30 de cutii ce conţineau peste 28 de mii de fiole şi 300 de mii de pastile anabolizante.

Anchetatorii români nu precizează de unde aveau bănuiţii substanţele. Menţionează însă că în depozitele care aparţineau moldovenilor au fost găsite două maşini cu numere de înmatriculare din Bulgaria. În interiorul automobilelor au fost construite spaţii speciale de depozitare şi locuri ascunse pentru ca indivizilor să le fie mai uşor să transporte ţigările în România. Produsele de contrabandă erau introduse, în mare parte prin vama Sculeni.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat constituie peste două milioane de roni, adică aproape 10 milioane de lei. Indivizii au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează să fie duşi la Tribunalului Bucureşti, pentru ca judecătorii să decidă asupra măsurii preventive.