VIDEO

Mii de creştini au mers la biserici pentru a vesti naşterea Mântuitorului

Mii de creştini au mers la biserici pentru a vesti naşterea Mântuitorului
Sursa: jurnal.md Foto: radioromania.ro 07.01.2017 20:19
Creştinii ortodocşi de stil vechi sărbătoresc astăzi Crăciunul. Mii de oameni au mers de dimineaţă la liturghia oficiată în lăcaşurile sfinte pentru a vesti naşterea Mântuitorului Iisus Hristos. La Biserica „Sfânta Treime" din Grătieşti, enoriaşii au cântat colinde, s-au rugat pentru iertarea păcatelor, dar şi pentru sănătatea celor dragi. Totodată, copiii care au venit împreună cu părinţii lor au primit cadouri. 

Zeci de oameni care marchează Crăciunul pe stil vechi au mers la Biserica „Sfânta Treime" din Grătieşti. Potrivit tradiţiei, sătenii participă de dimineaţă la Sfânta Liturghie.

Frigul de afară nu i-a speriat pe membrii familiei Caraman din aceeaşi localitate, care au venit la biserică împreună cu cele două fiice. 

La Grătieşti, există tradiţia ca, de Sfântul Andrei, parohul bisericii să pună crenguţe de măr în apă, iar de Crăciun acestea înfloresc.

Şi aşa cum cere tradiţia, de la mic până la mare, toţi enoriaşii au cântat colinde.

Cei mai bucuroşi au fost copiii care au primit cadouri. 

După slujbă, credincioşii serbează în familie, alături de cei dragi.

Crăciunul este sărbătorit pe 7 ianuarie şi de Biserica Ortodoxă a Ierusalimului, cea rusă, cea ucraineană şi de bisericile ortodoxe din câteva ţări balcanice care respectă calendarul iulian. 

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP