Astfel, din cauza condiţiilor meteo nefavorbaile, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor informează că s-a luat decizia ca traseul Taraclia-Cahul, porţiunea dintre localităţile Ciumai-Burlăceni, să fie închisă.

Totodată, din cauza vremii activitatea Portului Internaţional de Mărfuri şi Pasageri Giurgiuleşti a fost sistată, iar accesul trenurilor marfare spre Giurgiuleşti a fost restricţionat.

Cel mai greu se circulă pe drumurile din raioanele de centru şi sud ale Republicii Moldova, unde meteorologii au emis avertizare cod portocaliu de vreme rea.

Astfel, Administraţia de Stat a Drumurilor, pentru sezonul de iarnă 2016-2017, a pregătit 104 autogredere, 35 de buldozere cu şenile, 92 de tractoare pe pneuri cu lame, 18 freze de zăpadă , 136 de distribuitoare auto, 53 de încărcătoare şi 41 de excavatoare. Drumarii sunt dotaţi şi cu material antiderapant.

Pentru acest sezon au fost pregătite peste 80 mii tone de material antiderapant dintre care sare şi nisip.

Totodată, în premieră pentru Republica Moldova, în acest an pe traseele M2 Chişinău-Orhei şi R3 Chişinău-Hânceşti este aplicată doar sare, care va avea un efect de lungă durată şi nu va permite formarea gheţii sau poleiului pe un termen mai lung.

După necesitate vor fi organizate posturi de remorcare a unităţilor de transport de tonaj mare, care se confruntă cu greutăţi la depăşirea sectoarelor dificile menţionate.