Deocamdată, nu se ştie dacă pe acest teren vor fi plantaţi alţi arbori sau va fi ridicată vreo clădire. Solicitaţi să intervină, poliţiştii au spus că defrişările ar fi autorizate.

Contactat telefonic, directorul administrativ al Complexului Moldexpo, Dan Spătaru, a declarat pentru Ziarul de Gardă că lucrările sunt efectuate în baza unei autorizaţii eliberate de Agenţia Ecologică şi Institutul de Silvicultură, pe motiv că arborii sunt uscaţi. Dar unii oameni care locuiesc în preajmă susţin că au fost tăiaţi copaci absolut sănătoşi.

Potrivit Ziarului de Gardă, şeful adjunct al Inspectoratului Ecologic de Stat, Vadim Stângaci, a spus că va verifica legalitatea defrişărilor. În cazul în care se va demonstra că arborii au fost tăiaţi ilegal, vor fi aplicate amenzi.

Precizăm că, în prezent, compania FinPar Invest, care administrează afacerile imobiliare ale lui Vladimir Plahotniuc, vrea să obţină 1,17 hectare de teren pe strada Ghioceilor, unde se află Moldexpo, dar şi sediul holdingului media deţinut de oligarh. Lotul, care aparţine Centrului Moldexpo, a fost transmis în locaţiune companiei pentru 25 de ani.