Modul în care operează aceştia a fost surprins de camerele de supravehere instalate la Piaţa Centrală. 

Astfel, o femeie în vârstă de 38 ani a devenit victima unei individe necunoscute care i-a furat din geantă portmoneul în care avea 48 de mii de ruble ruseşti. Poliţiştii au constatat că aceasta era însoţită prin mulţime de către doi indivizi, care i-ar fi asigurat protecţie în momentul comiterii furtului.

Pe teritoriul aceleeaşi pieţe, o tânără de 29 ani a fost ţinta a două femei care i-au sustras din geantă portmoneul cu 500 de lei. La un moment dat, una dintre hoaţe o bruschează intenţionat pe victimă, iar a doua îi bagă mâna în geantă.

O altă femeie în vârstă de 30 ani a devenit victima unei necunoscute, în timp ce se deplasa pe strada Varlaam din preajma pieţei, fiindu-i sustras din geantă portmoneul în care avea 100 de lei, dar şi bijuterii din argint. 

Cetăţenii care au recunoscut suspectele sunt rugaţi să comunice informaţiile la numerele de telefon 0791 92 564 / 0691 50 993. Confidenţialitatea surselor este garantată.

Poliţia capitalei îndeamnă cetăţenii să ţină cont de următoarele recomandări:

- Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate;
- În cazul în care transportul public este aglomerat  şi sunteţi bruscat, asiguraţi-vă buzunarele şi priviţi cu atenţie la călătorii din jur.
- Geanta atârnată neglijent pe umăr este momentul potrivit al hoţului de buzunare.
- Ţineţi bagajul personal pe cât posibil în văzul ochilor.
- Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.