Sute de oameni, colegi de breaslă, oficiali şi simpli admiratori, au venit astăzi să-l petreacă pe ultimul drum pe marele artist.

Ceremonia religioasă s-a ţinut la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla”. Corpul neînsufleţit al lui Ion Ungureanu a fost adus apoi la Palatul Naţional „Nicolae Sulac” care a fost neîncăpător pentru cei care au venit să-i aducă un omagiu de rămas bun. Ulterior, cu onoruri militare, cortegiul funerar s-a îndreptat către cimitirul central din capitală, acolo unde a fost înhumat la locul său de veci.

Ion Ungureanu s-a stins din viaţă sâmbătă la spitalul „Colţea” din Bucureşti, din cauza unei maladii incurabile. Marele artist avea 81 de ani.

Ion Ungureanu s-a născut la 2 august 1935 în satul Opaci din comuna Căuşeni, astăzi în raionul Căuşeni. A debutat în cinematografie în anul 1958 în filmul Când omul nu-i la locul lui, primul film artistic realizat la studioul „Moldova-film”. În decursul timpului, s-a impus ca un interpret care ştie să îmbine firescul cu expresivitatea artistică.

A jucat în 25 filme. Rolurile sale cele mai cunoscute au fost Boris Grădinaru din Când omul nu-i la locul lui (1958), Sfântul Petru din Se caută un paznic (1967) şi cel din filmul Favoritul (1976). De asemenea, a dublat zeci de filme în limba română. A regizat mai multe filme la televiziunea centrală din Moscova.

Primăria Capitalei a anunţat că o stradă sau o instituţie din capitală ar putea purta numele regretatului regizor.