Consulatul Republicii Moldova de la Istanbul este în contact permanent cu moldoveanca, cu rudele acesteia, cât şi cu medicii turci, pentru a-i acorda asistenţa consulară şi medicală necesară în vederea facilitării revenirii cât mai repede în ţară.

Precizăm că atacul armat produs în noaptea dintre ani într-un club din Istanbul a fost revendicat de gruparea teroristă „Statul Islamic”. Autorul atentatului NU a fost însă găsit deocamdată. În cel mai mare oraş al Turciei domneşte teroarea, asta în timp ce milioane de oameni din întreaga lume se bucură de venirea noului an. 

Au fost operate şi primele arestări în cazul dat. Echipe ale poliţiei antitero au reţinut şi plasat în detenţie opt suspecţi, fără să se cunoască alte detalii despre ei. În paralel cu ancheta, responsabilii i-au identificat pe toţi cei care au murit în urma atacului. 28 dintre cei 39 de oameni împuşcaţi mortal în noaptea de Revelion sunt cetăţeni străini. Cei mai mulţi sunt din Arabia Saudită, şapte la număr. Au mai fost ucişi cetăţeni din alte 11 ţări, printre care Liban, Tunisia, India, Iordania, Rusia, Canada şi Israel.