„Acum culegem roadele din plin, iar guvernanţii complici, în loc să întreprindă măsuri ca să îşi apere ţara, luptau şi luptă pentru reducerea la tăcere a celor care cunosc dedesubturile sistemului corupt. Iar ceea ce se întâmplă cu Jurnal TV este o reacţie ce urma de aşteptat, fiindcă cei implicaţi nu sunt pedepsiţi, dar din contra, protejaţi prin neîntoarcerea banilor furaţi, dosarele celor puţini inculpaţi se examinează în şedinţe închise ca să nu să se afle despre adevaraţii orgnizatori”, a adăugat Mihail Gofman.
 
Totodată, fostul şef-adjunct al Serviciului prevenire şi combatere a spălării banilor din cadrul Centrului Anticorupţie spune că datorită Jurnal TV cetăţenii Republicii Moldova cunosc cine stă în spatele tuturor infracţiunilor şi consideră că pentru susţinerea presei independente ar fi binevenită crearea unui fond de acumlare a mijloacelor băneşti.
 
„Acum îi cunoaştem pe toţi beneficiarii acestor infracţiuni care au subminat securitatea naţională a statului. Unii nici nu au cetăţenia Republicii Moldova, dar circulă liber prin Moldova ca la ei acasă. La fel, au fost deconspirate şi alte scheme criminale internaţionalizate de către mass-media echidistantă şi independentă. Consider că nu trebuie de cedat şi ar fi binevenită crearea unui fond de acumulare a mijloacelor băneşti pentru susţinerea presei independente şi echidistante”, a spus Gofman.
 
În aceeaşi ordine de idei, fostul şef din cadrul CNA încurajează echipa Jurnal TV, menţionând că, în timp, acest post TV a devenit salvarea poporului.
 
„Ei se înşală crezând că, odată cu închiderea unei televiziuni, vor putea ascunde aceste infracţiuni, iar tentativele iniţiate arată clar că sunt extrem de deranjaţi. Surprizele vor urma în timpul apropiat. Deja cercurile, elitele internaţionale şi serviciile altor state urmează să se expună referitor la cei cu care conlucrează. Iar societatea noastră trebuie să reacţioneze. Trebuie să fiţi tari, calmi, cu inima şi gândul rece. Voi deja nu mai sunteţi un post TV privat, ci un post al salvării naţiunii şi poporului...”, a conchis Mihail Gofman.
 
Precizăm ca Jurnal TV are, începând de astăzi, o nouă grilă de emisie, reformarea fiind o măsură impusă de atacurile la care a fost supus postul de televiziune de-a lungul anilor şi care s-au înteţit în ultima perioadă. Conducerea Jurnal Trust Media afirmă că activitatea companiei în condiţiile actuale, când statul captiv pune piedici, este imposibilă. „Având de ales între a sista definitiv funcţionarea Jurnal TV şi a găsi o modalitate de a fi şi în continuare alături de spectatorii noştri, am optat pentru o formulă nouă de televiziune a rezistenţei în faţa unui regim antipopular”, a anunţat conducerea Jurnal Trust Media.