VIDEO

O familie cu patru copii din Dubovca, raionul Hânceşti, trăieşte în sărăcie lucie

O familie cu patru copii din Dubovca, raionul Hânceşti, trăieşte în sărăcie lucie
Sursa: jurnal.md Foto: captură video 11.01.2017 19:52
Un cuplu din satul Dubovca, raionul Hânceşti, creşte patru copii într-o sărăcie greu de imaginat. În plină iarnă, ei nu au nici lemne de foc şi se adăpostesc uneori pe la rude, iar copiii nu au încălţăminte şi haine groase. Abia după ce cazul a ajuns la urechea unei tinere din oraşul Hânceşti, care a început să bată la uşile autorităţilor, funcţionarii de la primărie au declarat că vor încerca să-i ajute.

Olga şi Mihail se înghesuie într-o locuinţă sărăcăcioasă împreună cu cei patru copii ai lor: o fetiţă de doar o lună, alta de cinci ani şi doi băieţi de doi şi, respectiv, opt ani. Casa, care nici măcar nu le aparţine, este într-o stare dezastruoasă. Prin pereţi suflă vântul, tavanul cade, iar mobilierul este alcătuit doar din trei paturi vechi şi o masă. De televizor, maşină de spălat sau frigider nici nu poate fi vorba. Tatăl copiilor munceşte ocazional la o fermă de vite şi spune că din cei o mie de lei pe care îi primeşte nu reuşeşte să-şi întreţină familia. Astfel, în plină iarnă, ei nu au lemne de foc, nu au ce mânca şi nici cu ce să se îmbrace.

Şi cum o nenorocire nu vine niciodată singură, recent, Olga a adus pe lume o fetiţă, care s-a născut fără cerul gurii. Băiatul de opt ani merge la şcoală în satul vecin, iar fetiţa de cinci ani stă acasă, întrucât părinţii nu au posibilitate să plătească în fiecare zi câte şase lei pentru a o trimite la grădiniţă în Bozieni.

Întrucât în casa lor este frig, Olga şi copiii se adăpostesc la rudele lor, însă nici aici situaţia nu pare să fie mai bună.

Olga a stat cu mezina în spital timp de o lună, iar acolo, o tânără din oraşul Hânceşti le-a aflat povestea. Astfel, ea a hotărât să-i ajute şi le-a adus haine groase, încălţăminte şi produse alimentare. Olga spune că îşi doreşte pentru copiii săi un viitor mai bun.

Primarul comunei Bozieni şi asistenta socială au încercat să ne convingă că familia beneficiază de unele ajutoare, însă nu primesc bani, deoarece părinţii nu ar fi solicitat acest lucru. Acum, însă, au spus că vor încerca să găsească soluţii.

Întrucât familia Iuzic nu are telefon, cei care vor s-o ajute o pot face prin intermediul Cristinei Deliu, apelând numărul 0799 05 953. 

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP