Un echipaj SMURD Moldova a realizat o misiune transfrontalieră; O moldoveancă implicată într-un accident în România, adusă la Chişinău

Un echipaj SMURD Moldova a realizat o misiune transfrontalieră; O moldoveancă implicată într-un accident în România, adusă la Chişinău
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 05.09.2016 12:29
Un echipaj SMURD din cadrul Direcţiei Situaţii Excepţionale Cahul a efectuat o misiune transfrontalieră de transport asistat a unei paciente în stare gravă.

Femeia se întorcea din vacanţă împreună cu familia, iar pe drum a fost implicată într-un accident rutier pe traseul Brăila-Galaţi. În maşină se aflau soţul victimei şi doi minori. În urma impactului, doar femeia de 32 de ani a avut nevoie de ajutor şi îngrijiri medicale.

Victima a fost internată în Spitalul de Urgenţă din Brăila cu traumatism cranio-cerebral, fracturi ale oaselor bazinului, unde a suferit intervenţii chirurgicale. Ulterior, la solicitarea familiei, echipa SMURD Cahul a preluat pacienta în stare post-operatorie satisfăcătoare transportând-o la Chişinău.

Pe parcursul drumului, pacienta a fost asistată de către echipa de specialişti SMURD, fiind apoi predată Institutului de Urgenţă din Chişinău.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a realizat şi monitorizat astfel de acţiuni de ajutor şi transport asistat SMURD şi în alte cazuri, în care cetăţenii Republicii Moldova erau victime ale unor situaţii excepţionale în afara ţării.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP