Mai exact, i s-a cerut să spună că membrul Platformei DA, în timpul protestelor, le-ar fi dat indicaţii cetăţenilor să arunce cu pietre. Bărbatul însă a refuzat să facă aceste declaraţii şi a fost ameninţat. Astăzi, a depus o plângere în acest sens la Procuratura raionului Hânceşti. 

Gheorghe Toma povesteşte că în noaptea de vineri a fost trezit din somn de două persoane necunoscute, care i-au bătut la poartă şi i-ar fi propus să depună mărturii false împotriva membrului Platformei Demnitate şi Adevăr, Vasile Năstase.

Chiar dacă indivizii i-ar fi promis o sumă de bani pentru aceste declaraţii, Gheorghe Toma le-a spus că nu acceptă să depună mărturii false împotriva lui Vasile Năstase, fapt ce i-a revoltat.

Activistul civic crede că se încearcă fabricarea unui dosar penal pe numele lui Vasile Năstase. Gheorghe Toma susţine că deşi a fost ameninţat, nu va înceta să iasă la proteste şi să susţină în continuare Platforma DA.

Bărbatul a depus astăzi o plângere la Procuratura raionului Hânceşti, ca cele două persoane să fie identificate şi trase la răspundere conform legii.

Nu este prima dată când instituţiile de drept exercită presiuni asupra persoanelor ca să facă declaraţii false împotriva liderilor Platformei Demnitate şi Adevăr. Acum o lună, un ofiţer de urmărire penală al Inspectoratului Naţional de Investigaţii l-a forţat pe Valeriu Caşu, unul dintre cei patru protestatari cercetaţi penal după protestele din 24 aprilie, să depună mărturii false împotriva lui Vasile Năstase.

Jurnalistul a adresat o sesizare publică instituţiilor internaţionale şi partenerilor de dezvoltare ai Moldovei, şi a solicitat oficialilor străini să intervină pentru a stopa aceste fărădelegi.