În imaginile postate de Moldova Curată, se vede că Cebotari este fanul brandului Apple. Pe lângă iPhone-ul cu care a fost observat de mai multe ori, ministrul deţine şi un MacBook, dar şi un iPad. Mai mult, din imagini se vede că în biroul de la locul de muncă, Vladimir Cebotari are şi un sistem audio Bang & Olufsen BeoSound 8, unul deloc ieftin, scrie Unimedia. Se ştie că Bang & Olufsen produce tehnică de clasă premium. Pe site-urile oficiale, un astfel de sistem audio costă 1.490 de dolari.

Pe site-urile care vând tehnică uzată, un astfel de sistem poate fi cumpărat cu 375 GBP (lire sterline), ceea ce înseamnă echivalentul la 9375 de lei.

Contactat de Unimedia, Vladimir Cebotari a declarat că sistemul audio l-a adus de acasă. Ministrul a evitat să spună însă cât l-a costat acest sistem.

De menţionat că, la cei 35 de ani, Vladimir Cebotari a reuşit să-şi ridice o casă de 560 de metri pătraţi, în sectorul Râşcani al capitalei. Mai mult de atât, anterior, Moldova Curată a scris că, pe lângă această casă, Vladimir Cebotari deţine împreună cu soţia un apartament de 60 de metri pătraţi şi 33% dintr-o casă cu suprafaţa de 270 de metri pătraţi, care i-a revenit prin succesiune de la tatăl său. 

În declaraţia de avere pentru anul 2015, Cebotari a subliniat că deţine acţiuni în mai multe firme, cât şi 17 conturi bancare, două împrumuturi (unul în lei, pe firma Vlaconic SRL, şi altul în dolari, pe numele său), precum şi un automobil BMW de 400.000 de lei, dobândit prin mandat în anul 2013. Vladimir Cebotari a trecut pe hârtie un venit de peste 160.000 de lei pentru anul trecut, acumulat din funcţiile de viceministru al Transporturilor, şef al Căilor Ferate şi ministru al Justiţiei (peste 82.000 de lei timp de cinci luni de activitate). Soţia sa a raportat zero venituri.

Vladimir Cebotari este jurist de profesie, iar cariera a făcut-o la stat. Până a veni în această funcţie, în aprilie 2015, Cebotari a fost numit director al Întreprinderii ”Calea Ferată din Moldova”, subordonată Ministerului Transporturilor. Până în aprilie 2015, Cebotari a fost viceministru al Transporturilor, propus de Partidul Democrat.

El a deţinut această funcţie din luna iunie 2013, iar până la asta a activat în domeniul aviaţiei, având salarii extrem de mari. A activat în cadrul Companiei de Stat ”Air-Moldova” şi a fost director al Administraţiei de Stat a Aviaţiei Civile, unde a avut venituri din salarii de aproximativ 800 de mii de lei pe an (2012).