„Într-adevăr, Sergiu Ciubotaru trebuia să-mi transmită pentru Comisie probe extrem de importante. Despre existenta lor el a depus oficial mărturii în Comisie. Mai mult, eu personal am privit video cu aceste probe. Un alt document, în original, l-am ţinut în mână, dar am recepţionat doar copia. Punerea lor la dizpoziţia Comisiei a fost condiţionată de asigurarea securităţii lui şi a familiei dânsului, urmare a numeroaselor ameninţări, inclusiv cu moartea”, susţine Grigore Cobzac.

Deputatul afirmă că pe parcursul zilei de 28 iulie şi în dimineata zilei de 29 iulie a comunicat cu Cibotaru prin SMS, Viber, Messenger şi nemijlocit verbal, prin telefon.

„Scopul convorbirilor a fost să-l conving să transmită legal Comisiei probele deţinute. Şi l-am convins. Despre acest fapt cunosc 4 deputaţi. Apropo, nu numai din PLDM. Eu trebuia să părăsesc plenul Parlamentului şi să recepţionez probele. Acum situaţia este una ilară. Dacă dânsul a fost reţinut la întâlnire cu probele, rezultă că ultimele sunt la dispoziţia MAI. Pornind de la faptul că subiectul învinuirilor ce i se aduc dânsului sunt altele decât obiectivele comisiei, logic ar fi ca MAI să transmită aceste probe Comisiei. Dar dacă probele sunt încă în posesia domnului Cibotaru, în interesul public ar fi ca MAI să colaboreze cu Comisia şi să-i creeze condiţii pentru transmiterea lor la Comisie”, mai spune deputatul.

Amintim că Sergiu Cibotaru, cel care a  dezvăluit pentru Jurnal TV că, încă în 2012, a descoperit o schemă de contrabandă cu anabolizante prin intermediul întreprinderii „Poşta Moldovei”, a fost reţinut vineri. Anunţul a fost făcut în plenul Parlamentului de către deputatul PLDM Grigore Cobzac, preşedintele Comisiei speciale a Parlamentului, care a verificat activitatea „Poştei Moldovei”.

Cibotaru a dezvăluit că prin intermediul Poştei Moldovei se transportă zilnic zeci de saci cu anabolizante către state din Uniunea Europeană şi SUA. Substanţele interzise ar fi camuflate în colete pe care scrie că ar conţine cărţi ori ziare. Cibotaru mai susţine că şefii instituţiei nu doar sunt la curent, dar chiar controlează afacerea ilegală.