Acum câteva zile, tânărul a suferit un accident, în urma căruia a fost internat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi cu traumatism cranio-cerebral şi fractură de coloană lombară. Pacientul, originar din oraşul Ungheni, a cerut să fie transportat în Republica Moldova. 

Elicopterul SMURD a aterizat cu succes în această după amiază pe stadionul Dinamo din capitală. Medicii spun că, pe tot parcursul zborului, starea pacientului a fost normală. 

Tânărul a fost internat la Institutul de Neurologie din capitală. Medicii spun că starea lui este de gravitate medie şi urmează să fie operat în câteva zile. Şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a declarat că intervenţiile SMURD vor continua, după ce au fost sistate o perioadă în urma prăbuşirii unui elicopter în raionul Cantemir. 

Amintim că, la începutul lunii iunie, un elicopter SMURD Iaşi, aflat în misiune şi care avea patru persoane la bord - pilotul, copilotul, un doctor şi un asistent medical - s-a prăbuşit în raionul Cantemir, în condiţii de ceaţă şi ploaie.

Cei patru salvatori au murit în urma accidentului.