„Nu voi putea să spun din ce instituţie am primit un mesaj săptămâna trecută. Este vorba despre o sursă care îmi spunea toate informaţiile înainte şi care se confirmau, erau foarte interesante. Iată ce mi-a scris acum această persoană: „Ai grijă, am auzit pe la noi că nu vei finisa cu bine. Te rog ai grijă, iar la telefon pune o parolă, pentru orice eventualitate. Asta am auzit din discuţiile şefilor, sunt şocaţi de ultimele emisiuni. Cred că aceasta este problema mai mare. Cred că nu ar fi bine să te dai la provocări, care vor fi. Că aici arde totul, iar liniştea este falsă. Te asigur. Fă curat prin tot ce poate fi folosit împotriva ta”, a declarat jurnalista.

Morari a mai menţionată că sursa i-a scris şi numele persoanelor care se ocupă de cazul ei, însă nu le-a făcut publice, precizând că aceste nume sunt cunoscute. „Să ţineţi minte că anume ei au mai multe indicaţii. Nu le place că anume a ieşit totul şi „kartinka” se strică, dar aceştia doi sunt câinii lor care execută ordine. Ei vor încerca să muşamalizeze totul, dar vei fi atacată personal sau, cum mai fac, prin rude apropiate. Îmi pare rău de sistemul din care fac parte, dar la sigur că ei sunt şocaţi de aceste emisiuni şi nu s-au aşteptat la aşa ceva”, se arată în mesajul citit de Natalia Morari.

„Omul a mai scris să am grijă atunci când merg la sală. Niciodată nu ştiu ce se va întâmpla cu hainele mele care sunt la primul etaj în timp ce eu la etajul doi fac sport. Eu cred că asta este foarte grav atunci când jurnaliştii încearcă să facă treabă, dar sunt ameninţaţi de oamenii din sistem. Eu voi continua să vorbesc şi vor face tot posibilul, ca cetăţean, ca aceşti oameni să fie traşi la răspundere”, a punctat Natalia Morari.

Şi jurnalistul Vasile Năstase a postat un mesaj pe o reţea de socializare în care scrie că tot mai mulţi jurnalişti sunt ameninţaţi. „Acum un an am primit un mesaj telefonic, cu număr de identificare, prin care eram ameninţat cu moartea. Apoi a venit rândul lui Constantin Cheianu cu un mesaj similar. Am apelat la poliţie şi procuratură, am dat telefonul la expertiză, am depus explicaţii. Niciun rezultat. Un coleg din Platformă m-a anunţat discret că de mine personal se ocupă un oarecare Iaralov, să fiu foarte atent, sunt înrăiţi şi în stare de orice. Se întâmpla în luna februarie, după marile proteste”, spune Vasile Năstase.

„Ieri am aflat că unii interpuşi care au semnat pentru credite de sute de milioane de la cele trei bănci, nişte vai de ei, sunt omorâţi cu cruzime pentru a se şterge urmele. Acum a venit rândul Nataliei Morari să fie ameninţată. Pentru că a pus la dispoziţia adevărului tribuna televiziunii. Pentru că îşi face datoria şi deconspiră marile hoţii ale oligarhiei criminale. Nimeni nu se va autosesiza. Călăii se află în instituţiile captive de drept, controlate de marele pitic”, a adăugat Vasile Năstase.