VIDEO

Voluntariat în cimitire, în ajun de Paştele Blajinilor

Voluntariat în cimitire, în ajun de Paştele Blajinilor
Sursa: jurnal.md Foto: hotnews.md 06.05.2016 21:07
În timp ce unii căutau pomeni la piaţă, alţii au mers la cimitire pentru a face ordine la mormintele celor răposaţi, în preajma Paştelui Blajinilor. Printre vizitatori am întâlnit-o şi pe Elizaveta Caraman, profesoară de informatică la Liceul-Internat Republican cu Profil Sportiv din capitală. Tânăra s-a oferit să facă voluntariat şi să-i ajute pe vârstnici sau pe cei cu probleme de sănătate. 

Tânăra profesoară a ajuns dis-de dimineaţă la Cimitirul "Sfântul Lazăr" din capitală. Echipată cu toate instrumentele necesare, ea spune că şi-a planificat să facă ordine la cinci morminte. 

Şi alţi locuitori ai capitalei au profitat de vremea frumoasă. La multe morminte s-a lucrat de zor, iar cimitirul a arătat ca un adevărat furnicar.

În schimb, la Cimitirul Central de pe strada Armenească a fost mai puţină agitaţie. Printre cruci şi monumente am zărit-o pe Elena Iachimov, o pensionară de peste 70 de ani. Femeia a venit la mormântul soţului său, care nu mai este în viaţă de 20 de ani. 

Potrivit tradiţiei, în unele ţări, printre care şi Moldova, la o săptămână după Înviere, în zilele de duminică şi luni, este marcat Paştele Blajinilor, care mai este numit Prohoadele sau Paştele Morţilor.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP