Mama copilului spune că sâmbăta trecută s-a adresat la Centrul de Sănătate din localitate pentru că fiul ei avea febră. Medicul de familie i-ar fi prescris tratament pentru o banală viroză şi ar fi trimis-o acasă. Femeia nu i-a administrat imediat medicamentele indicate, iar după trei ore bunica micuţului l-a găsit în stare de inconştienţă. Băiatul a fost transportat de urgenţă la Institutul Mamei şi Copilului din capitală, dar era prea târziu. Potrivit părinţilor, expertiza medico-legală a constatat că micuţul a murit din cauza unei pneumonii bilaterale. Cei doi soţi spun că şi-au pierdut copilul din cauza neglijenţei medicului de familie.

Specialiştii Institutului Mamei şi a Copilului spun că băiatul era deja mort când a fost adus la spital. 

Nina Chianu, medicul de familie acuzat de părinţi, nu a fost de găsit nici la serviciu, nici acasă, pentru a comenta acest caz. Femeia nu a răspuns nici la telefon.

Totuşi, potrivit unei înregistrări telefonice făcute de tatăl copilului decedat, aceasta susţine că este nevinovată.

Laboranta care i-a făcut micuţului un set de analize cu doar câteva zile înainte ca acesta să moară spune că rezultatele nu au arătat că ar fi bolnav.

Oamenii legii anchetează cazul şi urmează să stabilească circumstanţele în care a decedat copilul. Persoana care va fi găsită vinovată riscă până la trei ani de închisoare.