„Într-adevăr, s-a întâmplat în 1993, exact de mâinile acestei grupări criminale, când l-am depistat pe Vlad Plahotniuc la al treisprezecelea etaj, unde vindea prostituate. Da, am depistat unde le-a dus - la „Le Baron”, „Vox Maris”, Herestrău. El era capul acestor crime. Noi pe atunci aveam numai trei băieţi din poliţie care se ocupau de caz. În scurt timp am fost eliberat din serviciu de la OMON”, a declarat ofiţerul în rezervă Victor Popescu.

Declaraţia a fost făcută în cadrul conferinţei de presă în care a dezvăluit cum a fost bătut şi ameninţat cu moartea de sportivii controlaţi de finul lui Plahotniuc, Dorin Damir. În timpul conferinţei, o jurnalistă i-a cerut să comenteze informaţiile despre antecedentele sale penale şi atunci Popescu a declarat că s-a pomenit cu ele după ce a deconspirat activitatea de proxenet a lui Plahotniuc.

De menţionat că informaţii despre activitatea de proxenet a lui Plahotniuc au apărut şi în presa din România, şi în cea din Rusia, iar despre aceste lucruri vorbesc foarte mulţi politicieni, deputaţi şi alte persoane publice. Chiar şi fostul premier Ion Sturza declarase anterior că „Plahotniuc aducea plutoane de femei politicienilor şi elitelor la Bucureşti”. 

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.