Ştirile Jurnal TV sunt mai mult decât o reflexie a societăţii. În spaţiul media din Republica Moldova, programele de ştiri marca Jurnal TV au devenit un etalon al libertăţii de exprimare. Misiunea, dar şi obligaţia echipei noastre este de a informa telespectatorul astfel încât acesta să-şi poată face propriile concluzii, despre evenimentele zilnice de rutină sau de rezonanţă, neafectate de interesele celor aflaţi la putere.

Demersul nostru jurnalistic - promovarea democraţiei - este orientat spre public, nu spre politicieni; este în beneficiul societăţii, şi nu al unor grupuri înguste de putere. Este modul nostru de a contribui valoric la modernizarea şi transformarea Republicii Moldova într-un stat european veritabil.

Echipa Departamentului Ştiri de la Jurnal TV a dat start campaniei "Europa, te aştept" pentru a le arăta cetăţenilor modelul european de viaţă, iar politicienilor, un exemplu de responsabilitate.

Sute de mii de cetăţeni dezamăgiţi au plecat în străinătate. Autorităţile care se declară proeuropene nu neagă faptul că există probleme grave care macină Republica Moldova, dar de ani de zile nu reuşesc să le înlăture. În schimb abuzurile şi ilegalităţile comise de guvernare se ţin lanţ, iar reporterii Jurnal TV sunt acolo pentru a le arăta.

În urmă cu un an, Valentina Cătană a luat un credit de 25 de mii de lei de la bancă pentru tratamentul soţului său, care suferea de paralizie cerebrală. Însă, după patru zile de la intervenţia chirurgicală, bărbatul a decedat. 01:03 După această tragedie, soacra Valentinei a alungat-o din casă. Disperată, femeia, împreună cu cei doi copii, a plecat din Sărata Galbenă, Hânceşti, şi şi-a găsit adăpostul într-o căsuţă veche şi sărăcăcioasă din satul Ciuciuleni, acelaşi raion.

În timp ce oamenii aşteptau reforme reale, guvernarea a permis să se comită jaful secolului – furtul miliardului, ceea ce a provocat proteste de amploare. Reporterii de la Jurnal TV a fost de la bun început printre manifestanţi, reflectând revendicările lor. Zilnic, am relatat despre destinele oamenilor din Orăşelul Demnităţii.

Reporterii noştri au fost printre primii şi atunci când ţara a fost zguduită de crime, incendii devastatoare, accidente cumplite, inundaţii şi alte tragedii ce schimbă viaţa într-o clipă.

Ştirile Jurnal TV vor continua să se afle în miezul evenimentelor, să promoveze valorile democraţiei, să reflecte acţiunile ilegale ale guvernanţilor, să cultive sentimentul libertăţii şi al spiritului civic. Şi asta în pofida faptului că nu suntem pe placul puterii şi s-au făcut tentative repetate de a închide postul. Vom continua – pentru că suntem aproape de oamenii de rând, iar ei sunt aproape de noi.