Şef nou la VAMĂ; Este un om de încredere al lui Filip şi a făcut carieră la CNA

Şef nou la VAMĂ; Este un om de încredere al lui Filip şi a făcut carieră la CNA
Sursa: jurnal.md Foto: customs.gov.md 27.02.2016 13:22
Premierul Pavel Filip a dat start remanierilor la Serviciul Vamal. După ce, acum o lună, fostul şef al Vămii, Tudor Baliţchi, şi-a dat demisia, de curând, instituţia are un nou director adjunct.

În funcţie a fost numit un fost angajat al Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Grigore Ioniţov.

În perioada 2015-2016, Ionoţov a fost director al Departamentului identificare, înmatriculare a mijloacelor de transport şi calificare a conducătorilor auto din cadrul CRIS „Registru”. Până a ocupa această funcţie, noul şef de la Vamă a fost, timp de doi ani consilier al directorului general al „Registru”, scrie Ziarul Naţional.

La Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Grigore Ioniţov a venit de la Centrul Naţional Anticorupţie, unde a activat din 2002, adică de la crearea instituţiei.

Aici, noul şef-adjunct al Serviciului Vamal a deţinut, pe rând, funcţiile de şef al Secţiei investigaţii operative a Direcţiei general-teritorială Nord, şef-adjunct al Direcţiei generală anticorupţie şi şef al Secţiei anticorupţie a Direcţiei generală-teritorială Nord a CNA.Tot săptămâna aceasta, fostul viceministru al Tehnologiei Informaţiilor şi Comunicaţiilor, Dmitri Parfentiev, a fost numit director al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM).

Premierul Pavel Filip, în a cărui echipă a activat până acum Dmitri Parfentiev, a rostit doar cuvinte de laudă la adresa acestuia atunci când l-a prezentat Cabinetului de miniştri.

Luni, un şef al Centrului de Combatere a Crimelor Economice şi Corupţiei (CCCEC) de pe timpul guvernării comuniste, Serghei Puşcuţă, a fost numit director al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP