La început de decembrie, l-am găsit pe Marin aşteptând-o în frig pe sora sa mai mare, Alina, la o staţie din oraşul Călăraşi. Copiii se întorceau de la şcoala din satul Tuzara. De aici iau zilnic microbuzul şcolar. Fraţii învaţă la 12 kilometri de coasta dealului ce duce spre satul Oricova, unde se află vagonul în care trăiesc.

În drum spre casă şi-au umplut încălţămintea de noroi, însă se bucură că au ajuns la cald, în vagonul lor sărăcăcios. Aici, Alina şi Marin trăiesc de şase ani fără curent. Chiar dacă e miezul zilei, aici e întuneric beznă, iar pe noi ne salvează sursa de lumină de la camera de luat vederi.

Lipsa curentului nu e unicul necaz al familiei Breazu. Îi doboară şi greutăţile financiare. Venitul familiei nu depăşeşte o mie de lei, bani pe care Vera îi câştigă muncind cu ziua prin satele din vecinătate.

La intrarea în vagon, vântul şuieră prin obloanele cârpite cu tablă. Sunt două încăperi în care îşi duc zilele în lipsuri. Un dormitor cu trei paturi vechi şi o camera în care Vera le pregăteşte de mâncare copiilor. Despre o baie decentă, nici nu poate fi vorba. Copiii îşi spală hainele într-un lighean, bucuroşi că au parte măcar de apa de la fântâna din apropiere.

Faptul că nu le poate oferi copiilor ei o viaţă mai bună s-a transformat într-o suferinţă pentru Vera. Iar cel mai mult o supără nedreptatea faţa de semenii ei.

Într-adevăr... în jur e o privelişte dezolantă, doar dealuri şi livezi. Alina şi Marin nu au vecini şi nici prieteni de joacă. Se alină jucându-se cu câinii care le păzesc vagonul sau cu urecheaţii din cuşcă, care sunt unicele orătănii pe care le cresc. Visul lor e să aibă o casă normală, în care copilăria să nu însemne mizerie, întuneric şi foame.

Împreună, mână de la mână, vrem să-i oferim familiei Breazu un acoperiş decent deasupra capului! Să demonstrăm, alături de tine, cel care ne priveşti, că „Moş Crăciun există, Moş Crăciun eşti tu!”. Oricine îşi doreşte să ajute familia, o poate face printr-un transfer bănesc la cont sau apelând-o direct pe Vera.

BC MOLDINDCONBANK S.A.
FILIALA DIN OR. CĂLĂRAŞI
BIC MOLDMD2X353
NR. CONT 2259A5330741
IBAN MD82ML0000002259A5330741
BENEFICIAR: BREAZU VERA
TEL. 068 348 320