Suntem copleşiţi de numărul mare de artişti care ne-au anunţat că boicotează Potcoava de Aur în semn de solidaritate cu mine şi Pasha Parfeny, în urma excluderii noastre din concert. Practic, spectacolul nu ar mai avea loc. Cu toate astea, asta ar însemna că puterea câştigă. Pentru că toţi oamenii care ar trebui să se adune astăzi la Palatul Naţional sunt oameni frumoşi care nu susţin această guvernare toxică. Să ne certăm între noi ar însemna să uităm cine este vinovat: regimul Plahotniuc. 

Este nedrept ca artiştii, spectatorii, oamenii buni de la Noroc Media să fie penalizaţi pentru cenzura impusă de cei apropiaţi regimului. Nu le vom permite să-i murdărească. Şi, cu atât mai mult, nu le vom permite să ne certe. De aceea, încurajez artiştii să fie uniţi împotriva acestor persecuţii şi să NU boicoteze Potcoava de Aur pentru că supărarea noastră nu trebuie îndreptată spre nimeni altcineva decât Plahotniuc şi acoliţii săi", scrie interpretul, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Cătălin Josan anunţă că astăzi, împreună cu Pasha Parfeni, vor ţine un recital în capitală.

Astăzi, eu şi Pasha vom cânta pentru publicul de la Potcoava de Aur, şi nu numai. Nu vom urca pe scena Palatului, ci vom fi alături de oamenii care şi-au dorit să ne vadă. Astfel, artiştii, spectatorii, presa liberă şi toţi cei care doresc să se solidarizeze cu noi şi să ne susţină, vă aşteptăm la un recital improvizat, al cărui oră şi locaţie o vom anunţa în curând. Acum trebuie să dăm dovadă de unitate. Noi toţi - artişti, spectatori, oameni de afaceri, jurnalişti, avocaţi etc. - împotriva lor”, a declarat interpretul.

Amintim că interpreţii Cătălin Josan şi Pasha Parfeni au fost excluşi de pe lista interpreţilor care urmau să evolueze în cadrul concertului Potcoava de Aur. Artiştii au catalogat excluderea lor drept presiuni ale regimului. Anterior, Pasha Parfeni şi Cătălin Josan au fost excluşi şi de pe lista interpreţilor care au evoluat pe scena din Piaţa Marii Adunări Naţionale de ziua Limbii Române.