„Serios? CCA din Republica Moldova nu vede pădurea de copaci... Ameninţă cu desfiinţarea posturile de televiziune care îşi fac datoria de a informa obiectiv cetăţenii (JurnalTV) şi trec cu vederea puzderia de televiziuni proruseşti care manipulează şi intoxică de ani de zile opinia publică din Basarabia. În proporţie de peste 70%. Este corect aşa??”, a comentat Viorel Badea.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a aplicat o sancţiune postului de televiziune Jurnal TV, care ar putea fi urmată de sistarea emisiei. Membrii CCA susţin că Jurnal TV a dat dovadă de atitudine părtinitoare în campania electorală. Şi asta pentru că a difuzat, în cadrul ştirilor de la ora 19:00, mai multe materiale despre candidatul comun al forţelor de centru-dreapta la prezidenţiale, Maia Sandu, şi mai puţine despre candidatul socialist, Igor Dodon.

CCA a hotărât să sancţioneze Jurnal TV deopotrivă cu NTV Moldova şi Accent TV, care l-au favorizat în campania electorală pe Igor Dodon, şi postul de televiziune Publika TV, controlat de oligarhul Vladimir Plahotniuc.

În cazul unui alt post de televiziune controlat de oligarhul Vladimir Plahotniuc, Prime TV, care a difuzat în campania electorală un reportaj manipulator despre pretinsa susţinere a Maiei Sandu de către diaspora siriană, CCA nu a fost atât de dur.

Asta după ce, anterior, acelaşi post TV a preluat o altă ştire falsă despre aşa-zisa înţelegere dintre Maia Sandu şi cancelarul german, Angela Merkel, privind găzduirea unui număr de peste 30 de mii de migranţi sirieni în Moldova. Informaţia a fost dezminţită de şeful Departamentului relaţii cu publicul al Uniunii Creştin-Democrate din Germania, condusă de Angela Merkel.