În studiu se mai arată că 22% dintre participanţii la cercetare cred că Parlamentul este cea mai coruptă instituţie. 19 la sută spun că cei mai corupţi sunt prestatorii de servicii publice, iar 14% dintre cei chestionaţi spun că cea mai coruptă instituţie este Guvernul.

Pe locul doi şi trei la capitolul probleme cu care se confruntă ţara noastră este şomajul, salariile şi pensiile mici. De asemenea, 16% dintre participanţii la cercetarea sociologică spun că guvernarea proastă este o problemă majoră cu care se confruntă Moldova în ultimul an.



La întrebarea „Vorbind la general, cum credeţi, lucrurile în Moldova merg într-o direcţie bună sau rea?”, 82% dintre participanţi au răspuns că lucrurile în RM merg într-o direcţie proastă şi doar 10 la sută spun că lucrurile merg spre bine.

În studiu se mai arată că 37% dintre cetăţeni spun că economia ţării a avut un declin puternic, iar 14 la sută au răspuns că economia merge spre bine. De asemenea, 35% dintre persoanele chestionate afirmă că economia ţării în ultimul an a stagnat.

Sondajul International Republican Institute a fost realizat în perioada 1-23 septembrie, pe un eşantion de 1516 persoane şi are o marjă de eroare de 2,8%.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.